پیام تبریکی رهبری حزب برابری مردم افغانستان به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر

فرارسیدن ایام خجسته عید سعید فطر را خدمت شما و کافه ملت شریف و نجیب افغانستان تبریک و تهنیت عرض می‌کنم. از خداوند بزرگ به برکت این ایام خجسته و نیک، صلح و امنیت دایمی در کشور آرزو می کنم.

هم‌وطنان گرامی!

امسال ما در شرایطی ایام ماه مبارک رمضان را سپری کردیم که انتشار ویروس خطرناک کرونا جهان و افغانستان را با چالش‌های جدی صحی مواجه کرده است.

متاسفانه گزارش وزارت محترم صحت‌عامه نشان می‌دهد که آمار مثبت ویروس کرونا در کشور رو به‌ افزایش است. توقع داریم تا تمام شهروندان کشور امسال عید را با رعایت تدابیر لازم صحی تجلیل کرده و از رفت و آمدهای غیر ضروری جلوگیری کنند‌.

جا دارد به این مناسبت خجسته از شهامت و دلیری نیروهای قهرمان امنیتی اظهار سپاس و قدردانی کرده و به روح تمام شهدا مخصوصن شهدای اخیر کابل، ننگرهار و پکتیا ابراز همدردی و غم شریکی می‌کنم. از داکتران زحمت کش و مهربان کشور که در این شرایط سخت برای حفاظت از جان مردم شب و روز تلاش کرده‌اند قلبن قدردانی می‌کنم.

هم‌وطنان عزیز!

امروز کشور در شرایط حساس و ‌متفاوت‌ از گذشته قرار دارد. بحران ویروس کرونا، افزایش خشونت‌ها، بالا رفتن تلفات ملکی، فقر و بیکاری، از چالش‌های است که افغانستان در حال حاضر با آن روبرو می‌باشد.

توقع مردم و سیاسیون کشور این است که حکومت جدید با تدبیر و نگاه مثبت به آینده در کنار گزینش رهبری و کابینه جدید دولت ج.ا.ا برنامه هایش را برای مدیریت و حل این چالش‌ها طراحی کند. ما زیر چتر قانون اساسی، منافع ملی و رعایت مشارکت ملی و تخصص گرایی از کابینه جدید و برنامه‌های دولت حمایت و اعلام همکاری می‌کنیم. بدون شک افغانستان برای عبور از این شرایط سخت و دشوار به تفاهم ملی و ایجاد گفت‌وگوی سالم و سازنده برای حفظ ثبات سیاسی نیاز دارد.

بعد از امضای توافق‌نامه‌ی سیاسی میان دو تیم پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری و ختم بحران انتخاباتی موضوع صلح و شروع مذاکرات بین‌الافغانی‌ از داغ‌ترین و اساسی‌ترین موضوع ملی کشور است که باید هر چه عاجل به آن پرداخته شود.

هرچند امضای توافق‌نامه‌ی صلح میان ایالات متحده‌ امریکا و گروه طالبان، هنوز به‌نتیجه‌ای که مردم انتظارش را داشتند، خصوصن در بخش خشونت و آتش بس نرسیده؛ اما تلاش‌های ملی و منطقه‌ای برای آغاز گفت‌وگوهای همه‌جانبه‌ی بین‌الافغانی برای پایان‌دادن به جنگ در کشور امیدوار کننده و قابل ستایش است. ما از زعمای ملی و بزرگان سیاسی کشور که در این راه تلاش کرده‌اند قدردانی می‌کنیم‌.

مردم افغانستان با قربانی متداوم حاضر نیستند، صلح را با هر قیمتی بپذیرند. ما صلحی می‌خواهیم که در آن حقوق اساسی، حقوق اقلیت‌ها و دست‌آوردهای دو دهه‌ی گذشته حفظ شود. ما باور داریم که صلح واقعی زمانی در کشور تأمین خواهد شد، که تمامی ظرفیت‌ها و طرف‌های سیاسی با ایجاد اجماع کلان ملی در محور نظام جمهوری اسلامی افغانستان، با هم به توافق برسند و برای ثبات و پایداری نظام سیاسی تلاش کنند.

بنابراین، تلاش‌های آشتی‌جویانه‌ی که مردم افغانستان به‌عنوان مالکان اصلی این پروسه در جریان آن قرار نداشته باشند، به استقرار ثبات و صلح دایمی و سراسری در این کشور کمک نخواهد کرد، بلکه زمانی پروسه‌ی صلح به نتیجه‌ی قابل قبول خواهد رسید، که مالکیت و رهبری آن‌را افغان‌ها به عهده داشته باشد، نه قدرت‌ها، شبکه‌ها و سازمان‌های بیرونی.

حزب برابری مردم افغانستان برای تقویت گفتمان صلح در کشور به رهبری افغان‌ها اعلام حمایت کرده و برای کسب مقبولیت اجتماعی و سیاسی این مهم، از هیچ‌گونه سعی و تلاش دریغ نخواهد کرد.

امیدواریم که رهبران سیاسی کشور با درک حساسیت‌های حاکم در کشور راجع به طالبان و سایر گروه‌های مسلح غیرقانونی نسبت به پروسه‌ی صلح دقت بیشتر به خرج داده و با این روند به صورت عقلایی برخورد کنند. در شرایط موجود لازم است تا تمامی ظرفیت‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای رسیدن به ثبات و صلح واقعی در کشور بسیج شده و از هر فرصت و ظرفیت برای حل بحران در افغانستان و تعیین مسیرهای مشترک ملی در سطوح مختلف استفاده کنند.

در اخیر یک‌بار دیگر فرا رسیدن عید سعید فطر را به تمامی مردم افغانستان تبریک عرض نموده و امیدواریم صلح عادلانه، امینت دایمی و ثبات سیاسی در کشور تأمین شود.

عید همه خجسته باد!

#داکتر_داوود_علی_نجفی