اعلامیه‌ی حزب برابری مردم افغانستان به مناسبت ۲۲حوت، سال روز شهادت استاد عبدالعلی مزاری!

بیست و پنجمین سال‌روز شهادت رهبر عدالت‌خواه و داعیه‌دار ارزش‌های انسانی، استاد مزاری را برای پیروان او و تمام عدالت خواهان تسلیت عرض می‌نماییم.

استاد مزاری الگوی بارز شهامت و شجاعت بود، او در سخت‌ترین شرایط ممکن، از عدالت و برابری به‌عنوان اصول اساسی زندگی مسالمت آمیز دفاع نموده و در همین راه جانش را از دست داد.

استاد مزاری، برای اولین‌بار در تاریخ سیاسی افغانستان، فرهنگ تقسیم قدرت؛ بر اساس معیارهای انسانی، را پشنهاد نموده و تاکید داشت که زمانی افغانستان به ترقی و انکشاف متوازن دست خواهد یافت، که همه اقوام، برای فرصت برابر شهروندی تلاش نموده و هم دیگر را بیپذیرند.

شهید مزاری با اتکاه به وحدت ملی و پذیرش اقوام به تناسب شعاع وجودی شان در تصمیم گیری‌های کلان کشور، انتخابات و مردم سالاری را از اصول بنیادین مشارکت همگان در قدرت سیاسی می‌دانست. امروزه کسانی که داعیه‌دار اندیشه‌های او هستند و مراسم سالیاد او را برگزار می‌کنند، متاسفانه کم‌تر توجه به آرمان و اهداف استراتژیک او داشته و بیشتر به دنبال اهداف مشخص تیمی و گروهی شان می‌باشند.

اکنون که افغانستان در داغ‌ترین وضعیت خود قرار گرفته و بحران سیاسی ناشی از انتخابات ریاست جمهوری و نیز توافق صلح با گروه طالبان در حساس‌ترین مراحل خویش رسیده است، بازخوانی و تامل در اندیشه وحدت گرایانه‌ی استاد مزاری می‌تواند الگوی مناسب برای خروج کشور از چالش‌‎های پیش آمده تلقی شده و وحدت ملی به‌عنوان زیر بناترین اصل در مناسبات کلان کشور مدنظر قرار گیرد.

بر اساس داعیه‌ای استاد مزاری، حفظ حقوق اقلیت‌ها در سطوح تصمیم‌گیری نظام سیاسی و تقسیم فرصت‌های ملی بر اساس شعاع وجودی اقوام ساکن در کشور، می‌تواند گره بن بست‌های سیاسی را باز نموده و تعامل همه جانبه گروه‌ها و اقوام را در سطح ملی فراهم نماید.

در اخیر یک بار دیگر، بیست پنجمین سال‌یاد شهادت استاد عبدالعلی مزاری و یارانش را برای تمام عدالت‌خواهان و پیروان او تسلیت می‌گوییم.

۲۱حوت ۱۳۹۸- کابل