پیام دکتر داوودعلی نجفی، رییس شورای رهبری حزب برابری مردم افغانستان به مناسبت فرارسیدن عید سعید اضحی

هم‌وطنان گرامی!

فرارسیدن ایام خجسته‌ی عید سعید قربان را از صمیم قلب برای شما تبریک گفته و آرزو دارم تا ایام خجسته‌ی عید را در سایه‌ی لطف بیکران الهی در امنیت و شادمانی سپری کنید. جا دارد به این مناسبتِ خجسته با تمام هم‌وطنان عزیز ما که دوستان و اقارب‌شان را در اثر حملات تروریستی در کشور از دست داده‌اند ابراز هم‌دردی و غم‌شریکی داشته باشم. از نیروهای دلیر و شجاع امنیتی نیز اظهار سپاس‌گذاری دارم که با مایه‌گذاشتن از جان‌شان در راه دفاع از خاک و مردم ایستادگی کرده‌اند/می‌کنند.

هم‌وطنان عزیز! کشور در شرایط کاملاً متفاوت از گذشته قرار دارد. انتخابات ریاست‌جمهوری با وجود تمامی بی‌باوری‌های قشر سیاسی و اعتماد به نفس حکومت، دچار شک و تردید است. حکومت وحدت ملی با تأسف که با لجاجت و بی‌برنامگی به دنبال حفظ و تداوم قدرت است و این مسئله مایه‌ی سردرگمی در میان مردم شده و اکثریت نامزدان ریاست‌جمهوری را برآن داشته تا نسبت به ادامه‌ی برنامه‌های کمپاینی‌شان به دیده‌ی شک بنگرند.

از سوی هم تلاش‌های که اکنون در مورد پروسه‌ی صلح به رهبری دکتر زلمی خلیل‌زاده، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت خارجه‌ی امریکا در امور صلح، جریان دارد، در نوع خود بی‌سابقه بوده و نشان‌دهنده‌ی جدیت طرف‌های دخیل در راستای ایجاد توافق دوجانبه است. با این وجود، همه‌ای این تلاش‌ها باید در راستای اهداف کلان نظام‌سازی و تقویت پایه‌های وحدت ملی باشد. پروسه‌ی صلح هرچند از اولویت‌های بنیادین مردم افغانستان به شمار می‌رود؛ اما این روند نیازمند توجه جدی نخبگان سیاسی بوده تا از طریق گفت‌وگوهای بین‌الافغانی و با حفظ دست‌آوردهای ارزشمند کشور در عرصه‌های حکومت‌داری و زیرساخت‌های فرهنگی، آینده‌ی ثبات سیاسی تضمین شود.

مردم افغانستان با وجود قربانی‌دادن‌های متداوم حاضر نیستند، صلح را با هر قیمتی بپذیرند. ما صلح می‌خواهیم؛ صلحی که در آن حقوق اقلیت‌ها، قانون اساسی و دست‌آوردهای دودهه‌ی گذشته خطوط سرخ و غیرقابل تغییر باشد. ما باور داریم که صلح واقعی زمانی در کشور تأمین خواهد شد، که تمامی ظرفیت‌ها و طرف‌های سیاسی با ایجاد اجماع کلان ملی در محور نظام جمهوری اسلامی افغانستان، با هم‌دیگر به توافق برسند و برای ثبات و پایداری نظام سیاسی تلاش کنند. بنابراین، تلاش‌های آشتی‌جویانه‌ی کنونی که مردم افغانستان به‌عنوان مالکان اصلی این پروسه در جریان آن قرار ندارند، به استقرار ثبات و امنیت دایمی و سراسری در این کشور کمک نخواهد کرد، بلکه زمانی پروسه‌ی صلح به نتیجه‌ی قابل قبول خواهد رسید، که مالکیت و مدیریت آن‌را خود افغان‌ها داشته باشد، نه قدرت‌ها، شبکه‌ها و سازمان‌های بیرونی دیگر. امیدواریم که رهبران سیاسی کشور با درک حساسیت‌های حاکم در افکار عامه، راجع به طالبان و سایر گروه‌های مسلح غیرقانونی نسبت به پروسه‌ی صلح دقت بیشتر به خرج داده و با این روند به صورت عقلایی برخورد کنند. عید همه خجسته باد!

با عرض حرمت، دکتر داوودعلی نجفی – کابل – عید قربان ۱۳۹۸