پیام داکتر داود علی نجفی ریس حزب برابری مردم افغانستان به مناسبت حلول سال نو و فرا رسیدن جشن نوروز

جشن نوروز و فصل تازگی طبیعت را برای خانوده‌های شهدا، مجروحین، شهدای نیروهای امنیتی و دفاعی و تمام مردم افغانستان تبریک عرض نموده و آرزومندم تا با آغاز فصل شکوفایی طبیعت و فعال شدن مراکز تحصیلی، شهروندان افغانستان شاهد استقرارصلح و ثبات پایدارو توسعه ملی درکشور باشند.

جشن نوروز به‌رغم اهمیت تاریخی خویش، ریشه در فرهنگ و سنت جامعه افغانستان دارد. بستر تمدنی کشور به روایت اسناد معتبر تاریخی، گواه واضح براهمیت این روز به عنوان روزی تبدیل فصل سرد، به فصل نشاط طبیعت و پویایی آن می‌باشد. فصل بهار، سرآغاز پویایی استعدادهای طبیعت و سر منشأ رویش گل ها و نباتات بوده و مردم افغانستان از دیر زمانی است که از روز تاریخی نوروز با برگزاری مراسم‌های با شکوه تجلیل نموده و ازآمدن فصل بهار استقبال می‌کنند.

نوروز در کنار این‌که نشاط طبیعت را بشارت می‌دهد، پیام آور همدلی و وحدت برای انسان‌ها نیز بوده و الگوی زیر بنایی برای برچیدن بسترهای خشونت و تبدیل آن به فرصت‌های همدلی و اتحاد همگانی می‌باشد. از این رو با آمدن فصل بهار، باید خشونت‌ها وذهنیت‌های خشین را کنار گذاشته وبا احترام متقابل برای چشم انداز آینده بهتر تلاش نمود. با آغاز فصل بهار و بنابه ضرورت‌های سیاسی و تاریخی کشور، لازم است رهبران سیاسی و اقشار مختلف جامعه با ایجاد گفتگوهای سالم پیرامون مسایل اساسی افغانستان و تقویت پایه‌های وحدت وهمدلی درکشور، تلاش‌های جدی و همه جانبه نمایند. تقویت بنیاد های وحدت ملی مستلزم سهیم شدن تمامی اقشار جامعه درگفتمان‌های کلان کشور و حضورآنان درساختا‌های تصمیم‌گیری می‌باشد . در این روز‌ها و درآستانه فصل بهار، درکنار مسایل مهم ملی، گفتگوهای صلح که اکنون نقل محافل سیاسی درافغانستان بوده و به عنوان مسیر هموار برای رسیدن به ثبات سیاسی درسطح مناسبات کلان ملی تلقی می‌گردد، نیازمند دقت و تأمل سیاسی بیشتر بوده و باید با نگاه وسیع و دید واقع بینانه نسبت به آن برخورد صورت گیرد.

تلاش های که اکنون در مورد پروسه صلح جریان دارد، درنوع خود بی‌سابقه بوده و نشان دهنده جدیت طرف‌های دخیل دراین روند محسوب می‌شود. با این وجود؛ همه این تلاش ها باید در راستای اهداف کلان نظام سازی وتقویت پایه های وحدت ملی باشد. پروسه صلح هرچند از اولویت‌های بنیادین مردم افغانستان به شمار می رود اما، این روند نیازمند توجه جدی نخبگان سیاسی بوده تا از طریق گفتگوهای بین الافغانی و باحفظ دستاوردهای ارزشمند کشور درعرصه‌های حکومت داری و زیر ساخت‌های فرهنگی،آینده ثبات سیاسی تضمین شود. صلح واقعی زمانی در کشور تأمین خواهد شد، که تمام ظرفیت های سیاسی با ایجاد اجماع کلان ملی و درمحوریت قانون اساسی کشور و نظام جمهوری اسلامی افغانستان، با همدیگر به توافق رسیده و برای ثبات وپایداری نظام سیاسی تلاش نمایند، در غیراین صورت، هر گونه تلاش مقطعی، فرد محور، فاقد ارزش‌های سیاسی و جانبدارانه، باعث نابودی زیرساخت‌های نظام سیاسی و هویت ملی می‌گردد.

بنابر این امیدوارم که رهبران سیاسی کشور نسبت به پروسه صلح دقت بیشتر به خرج داده و با این روند به  صورت عقلانی برخورد نمایند. در اخیر یک بار دیگر فرا رسیدن سال نو را برای تمام مردم افغانستان تبریک گفته و امیدوارم صلح و ثبات واقعی درکشور تأمین گردد.

داکتر داود علی نجفی

ریس حزب برابری مردم افغانستان