اعلامیه‌ای حزب برابری مردم افغانستان در پیوند به حملات طالبان بالای ولسوالی جاغوری

بنام خداوند توانا و دادگر

بر اساس آمارهای‌که از سوی برخی رسانه‌ها و منابع محلی مستقر در جاغوری منتشر شده است، شب گذشته ۱۵عقرب، ساعت ۳ بامداد، نیروهای طالبان از استقامت‌های مختلف بالای مناطق مرزی ولسوالی جاغوری حملات شان را آغاز نمودند. این حملات که تا اکنون نیز بر برخی مناطقی این ولسوالی ادامه دارد، در آن تعدادی از هم وطنان ما شهید وزخمی شدند؛طالبان مسلح با انجام حملات متعدد بر این مناطق باعث رعب و وحشت در این ساحه گردیده است.  این حملات در حالی به این گسترده‌گی انجام می‌شود، که بر اساس منابع محلی، تا هنوز به رغم تلاش‌های مکرر مقام‌های محلی و برخی نمایندگان شورای ملی، برای درخواست کمک از مرکز، هیچ نوع کمک نظامی و تسلیحاتی در این مناطق از سوی نهادهای امنیتی صورت نه‌گرفته است.

اما سخن‌گویان حکومت وحدت ملی در کابل، به مردم جاغوری اطمینان می‌دهند که کمک‌های نظامی از سوی نهادهای امنیتی به این مناطق اعزام شده و جای هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد. هم چنین مسئولین ارشد امنیتی می‌پذیرد، که طالبان بر بخش‌های از این ولسوالی تسلط یافته؛ اما تأکید می‌کنند که دستگاه‌های نظامی و امنیتی کشور آمادگی هر نوع رویارویی با دشمن را داشته و تحت هیچ شرایطی مردم افغانستان را تنها نخواهد گذاشت. این ادعاهای غیر مسئولانه و اغراض آمیز در حالی از سوی نهادهای امنیتی کشور بیان می‌گردد که گروه مهاجم طالبان عملن در مناطق مرزی حضور داشته و دست به کشتار مردم ملکی می‌زنند.

دستگاه‌های امنیتی و نظامی کشور به جای اعزام نیروهای کمکی در ساحه و جلوگیری از فجایع انسانی، با بی‌شرمی تمام، حوادث از این دست را اندک وغیر قابل ملاحظه توصیف نموده و برای نجات مردم آن مناطق هیچ‌گونه تلاشی انجام نمی‌دهند. کم‌تر از یک شبانه روز است، که جنگ در مناطق مرزی ولسوالی جاغوری ادامه دارد؛ اما نهادهای امنیتی با گفته‌های غیر مسئولانه‌ی شان با وقاحت نابخشودنی به شعور و اراده‌ی مردم توهین می‌نماید.

در پیوند به این فاجعه انسانی حزب برابری مردم افغانستان به عنوان یک جریان مستقل و ناظر بر شرایط سیاسی کشور، ضمن محکومیت این حمله وحشیانه، از رهبری حکومت وحدت ملی به صورت جدی می‌خواهد تا در مورد این‌گونه فجایع خاموشی اختیار نه‌نموده و از مردم بی‌دفاع مناطق آسیب پذیر حمایت  نماید. حملات از این دست نشان می‌دهد، که حکومت افغانستان در امر هموار سازی روند صلح و حضور گروه طالبان در میز مذاکره، عملن ناکام بوده وهیچ دستاورد قابل ملاحظه‌ای ندارد. از طرفی هم کشتار مردم بی‌گناه توسط طالبان مسلح و خاموشی  رهبری حکومت در قِبال حمایت از جان و مال شهروندان افغانستان، سیطره‌ای امنیتی و نظامی حکومت وحدت ملی را عملن زیر سوال می‌برد. شریک ساختن معلومات نادرست وغیر مسئولانه از سوی سخنگویان حکومت وبرخی نهادهای امنیتی ، اقتدار حاکمیت سیاسی وهویت ملی نظام کنونی را به مراتب کاهش می‌دهد. هم‌چنین برخورد موردی با قضایای مهم امنیتی و نگاه دوگانه، نسبت به هویت‌های تباری و قومی، نه تنها کلیت ساختار سیاسی کشور را متزلزل ساخته؛ بلکه عملن زمنیه رویاروی اقوام ساکن در افغانستان را در ابعاد مختلف فراهم می‌سازد. حکومت بر اساس قانون اساسی کشور، ملزم است تا با استفاده از امکانات عمومی در تمامی مسائل برخورد منصفانه وعقلانی نماید ورنه هرگونه رفتار برخواسته از علایق شخصی و تباری می‌تواند جامعه‌ی متکثر افغانستان را تبدیل به جهنم سوزان تمامیت‌خواهی قومی نماید. دراخیر یک بار دیگر از رهبری حکومت وحدت ملی و ساختارهای نظامی- دفاعی کشور به صورت جدی می‌خواهیم تا برای نجات مردم بی‌گناه ولسوالی جاغوری هرچه عاجل اقدام نموده و از تمامی امکانات نظامی و امنیتی برای عادی ساختن اوضاع در آن ولسوالی استفاده نماید.

کابل -۱۶ عقرب  ۱۳۹۷

کامنت ۱

• اعلامیه های حزب برابری مردم افغانستان اثرات مثبت خودرادرارتباط حمله طالبان بالای ولسوالی جاغوری بالای دولت خواهند گزاشت البته درصورتیکه پلان شومی درراه نباشد چون وظیفه اساسی دولت تامین امنیت مردم است.